wyszukiwanie zaawansowane
» Polityka prywatności i cookies

Kontakt

  • GALAXY MEDIA
    NIP: 755-174-02-97
  • E-mail:powiadomienia@galaxy-media.pl
  • Telefon733-99-55-33
    777-07-08-07
  • Godziny działania sklepucodziennie, w godzinach 9:00-16:00 soboty w godzinach 9:00-13:00

Polityka prywatności i cookies

Polityka prywatności i cookies


I. Definicje

Wszystkie nazwy pisane z wielkiej litery odpowiadają definicjom zawartym w Regulaminie Sklepu Galaxy Media do którego niniejszy dokument stanowi załącznik.

II. Informacje ogólne

1. Polityka prywatności i cookies dotyczy przetwarzania danych osobowych przez Sprzedawcę czyli firmę Galaxy Media (pełne dane znajdują się w Regulaminie Galaxy Media i na stronach Sklepu Galaxy Media) i stosowania cookies w ramach sklepu internetowego Galaxy Media.

2. Sklep realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Klientach i ich zachowaniu w następujący sposób:
2.1 poprzez informacje wprowadzone dobrowolnie w formularzach.
2.2 poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookies (tzw. "ciasteczka”).
2.3 poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego Galaxy Media.

III. Informacje wprowadzane w formularzach

1. Galaxy Media gromadzi dobrowolnie podane przez Klienta informacje.

2. Galaxy Media może zapisać automatycznie informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).

3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą Klienta, chyba że poniżej określono inaczej.

4. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi Rejestracji lub Zamówienia.

IV. Informacja o plikach Cookies

1. Galaxy Media korzysta z plików cookies.

2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Klienta i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Galaxy Media. Cookies najczęściej zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Klienta pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Galaxy Media.

4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
4.1 tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Klienci Galaxy Media korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich zawartości i funkcjonalności;
4.2 utrzymania sesji Klienta (po zalogowaniu), dzięki której Klient nie musi na każdej podstronie Sklepu ponownie wpisywać loginu i hasła;
4.3 określania profilu Klienta w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

5. W ramach Sklepu Galaxy Media stosowane są głównie dwa rodzaje plików cookies: „sesyjne" (session cookies) oraz „stałe" (persistent cookies). Cookies „sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Klienta do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Klienta przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Klienta.

6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Klienta. Klienci mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera dokumentacja przeglądarki internetowej.

7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu Galaxy Media.

8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Klienta wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z Galaxy Media reklamodawców oraz partnerów.

9. Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki Klient korzysta ze Sklepu Galaxy Media. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji Klienta lub czasie pozostawania na danej stronie.

10. W zakresie informacji o preferencjach Klienta gromadzonych przez sieć reklamową Google Klient może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/.

 

V. Logi serwera

1. Informacje o niektórych zachowaniach Klientów podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania Sklepu Galaxy Media oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
2.1 czas nadejścia zlecenia lub zapytania,
2.2 czas wysłania odpowiedzi,
2.3 nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
2.4 informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
2.5 adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez Klienta (referer link) - w przypadku gdy przejście do Galaxy Media nastąpiło przez odnośnik,
2.6 informacje o przeglądarce Klienta,
2.7 informacje o adresie IP.

3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

VI. Udostępnienie danych

1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.

2. Sprzedawca może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Sklep Galaxy Media upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

3. Sprzedawca może udostępnić dane osobowe Klientów podmiotowi przejmującemu prawa i obowiązki Sprzedawcy w ramach Galaxy Media. W takim przypadku Klienci zostaną poinformowani o nowym administratorze ich danych osobowych zgodnie z obowiązującymi przepisami.

VII. Zabezpieczenie danych osobowych

1. Galaxy Media dba o bezpieczeństwo danych osobowych Klientów, dlatego na wszystkich stronach Sklepu i wszędzie tam, gdzie wymagane jest podawanie danych osobowych połączenie między Klientem, a serwerem jest szyfrowane. Dzięki temu Klienci nie muszą się martwić, że dane przesyłane z lub do serwera zostaną przez kogoś podejrzane, przechwycone i wykorzystane.

2. Zbiór danych osobowych naszych Klientów został zgłoszony do rejestracji Generalnemu Inspektorowi Danych Osobowych i wpisany do ogólnokrajowego rejestru zbiorów danych osobowych.

3. Administratorem danych jest Sprzedawca: Galaxy Media Artur Ozimek z siedzibą w Prudniku.

VIII. Usuwanie, zmiana, poprawianie danych osobowych.

1. Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. 2002 r. Nr 101 poz. 926 z późn. zm.) Galaxy Media zapewnia Klientom swobodny dostęp do danych osobowych, ich zmianę, poprawianie oraz usuwanie.

2. Dostęp, zmiana, poprawianie danych osobowych może być dokonywane w dowolnym czasie poprzez Konto Klienta po uprzedniej rejestracji i zalogowaniu.

3. Wszelkie informacje odnośnie dostępu, zmiany, poprawiania oraz usuwania swoich danych osobowych uzyskają Państwo kontaktując się z nami pod numer tel: 733-99-55-33

IX. Zarządzanie plikami cookies

1. Jeśli Klient nie chce korzystać z plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji Klienta może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze sklepu internetowego Galaxy Media.

2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:

a. Opera
b. Android
c. Blackberry
d. Firefox
e. Internet Explorer
f. Windows Phone
g. Safari (iOS)
h. Chrome
i. Safari

 


Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl